Volledig scherm
© Thinkstock

CDA Harderwijk wacht op extra afslag rotonde

HARDERWIJK/ERMELO Als het van Ermelo mag, zorgt Harderwijk voor een extra weg vanaf de rotonde op de Groene Zoomweg richting kasteel Groot Horloo. Dat blijkt uit de beantwoording van het Harderwijkse college van burgemeester en wethouders op vragen van CDA Harderwijk. ,,De gemeente Ermelo heeft ten tijde van de aanleg van de Groene Zoomweg aangegeven geen aansluiting op de rotonde te willen hebben.

De belangrijkste reden hiervoor was dat men bevreesd was voor sluipverkeer in het Ermelose buitengebied," schrijft het Harderwijks college.

De vraag van de bewoners van kasteel Groot Horloo om toch een weg naar de Groene Zoomweg aan te leggen, wordt eerdaags door de Ermelose politiek besproken als het ontwerpbestemmingsplan Horst-Noord op de agenda staat. ,,Ermelo hoeft alleen een verzoek om ontsluiting bij de gemeente Harderwijk neer te leggen. Als Ermelo dat doet is Harderwijk voornemens medewerking te verlenen," citeert CDA'er Ida Stoevelaar uit de beantwoording op haar vragen aan het college van Harderwijk. Een betere bereikbaarheid van en naar de wijk Drielanden en het winkelcentrum is volgens CDA Harderwijk 'van groot belang'.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe