Volledig scherm
Vrouwe Justitia. © archieffoto ANP

Eis van 4 jaar voor poging afpersing in zaak chaletmoord

ERMELO/ KAMPEN – Tegen Joyce N. uit Kampen is woensdag 4 jaar geëist voor een poging afpersing van Ton Kuijf. Deze man is het slachtoffer in de Ermelose chaletmoord.

N. zou ook hebben meegeholpen aan het in brand steken van de chalet in Ermelo op 13 maart 2014. Zelf zegt ze dat ze alleen bij de brandstichting aanwezig was. Het ontzielde lichaam van Kuijf was daar nog aanwezig en ze wist dat, aldus het Openbaar Ministerie. Ze werd door Janet S., die verdacht wordt van het ombrengen van de man met een bijl, om hulp gevraagd. ,,Ik wilde Janet beschermen'', zei Joyce. Het slachtoffer had 2800 euro aan Janet betaald.

Voor de moord zou Joyce gepoogd hebben Ton af te persen, aldus het OM. N. is de vierde verdachte die terechtstaat in deze moordzaak. Dinsdag werd 4 jaar cel geëist tegen verdachte Youri B., vorige week 20 jaar en tbs met dwangverpleging tegen Janet S.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe