Gevelde gemeentemedewerkers Ermelo ontslagen uit ziekenhuis

ERMELO - De twee gemeentemedewerkers die woensdag onwel zijn geworden bij werkzaamheden aan een rioolgemaal zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Dit bracht een gemeentewoordvoerder Sjef Oerlemans donderdag naar buiten. Onderzoek wees woensdagavond uit dat de gemeentemedewerkers onwel werden door de aanwezigheid van een 'terpentine-achtige stof. De bron kan helaas nog niet worden achterhaald. Dat onderzoek is vooralsnog stilgelegd, aldus de gemeentewoordvoerder. ,,We hebben nu contact met de politie om te zien of er nog verder gezocht kan worden. Het zou fijn zijn als we achter de oorzaak komen.''

Pomp
De onderhoudswerkzaamheden vonden plaats bij het rioolgemaal aan de Strokel in de Gelderse plaats. Toen de mannen een put van het hoofdriool openden, om daar een pomp omhoog te kunnen halen, roken ze een vreemde geur, waarna ze onwel werden.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe