Leidingen en kranen lagen voor oud vuil in het bos.
Volledig scherm
Leidingen en kranen lagen voor oud vuil in het bos. © Politie Ermelo

Koperdieven laten buit liggen in Ermelo's bos

ERMELO Waarom hebben dieven eerst heel veel moeite gedaan om koperen leidingen, kabels en kranen te stelen om die vervolgens ergens in het bos bij Ermelo achter te laten?

Maandag al vonden de wijkagenten in Ermelo de spullen in het bos, ze begrijpen er niets van. Mogelijk is het een tijdelijke bewaarplaats geweest, maar vermoedelijk hebben de dieven hun buit gewoon voor oud vuil achter gelaten.

De politie Ermelo heeft nu een oproep geplaatst op Facebook in de hoop op tips. De vraag is eenvoudig: wie herkent de kabels en weet waar ze vandaan komen? Waarschijnlijk zijn ze ergens bij een bedrijf of een woning in Ermelo gestolen.

Kabels met koperdraad: het is niet duidelijk waarom de dieven hun buit achterlieten.
Volledig scherm
Kabels met koperdraad: het is niet duidelijk waarom de dieven hun buit achterlieten. © Politie Ermelo
  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe