Volledig scherm
De vakantiewoning in Ermelo waarin Ton Kuijf werd vermoord werd in brand gestoken. © Politie

Lijk in chaletmoord 'moest naar Duitsland'

ZUTPHEN – Het lijk van Ton Kuijf moest aanvankelijk in Duitsland gedumpt worden. Dat zei verdachte Youri B. dinsdag in de rechtbank in Zutphen in de zaak die bekend staat als de Ermelose chaletmoord.


Het slachtoffer werd op 14 maart 2014 aangetroffen bij een brand in een chalet op de Strokel in Ermelo. In de zaak staan vier verdachten terecht. B., uit Bergen op Zoom, wordt samen met Janet S. uit Kampen verdacht van het doden van de Amersfoortse zakenman Kuijf. B. zei dinsdag tegen de rechters dat de brand niet het eerste idee was om het lijk weg te maken. Janet wilde dat hij met het lijk in de auto naar Duitsland zou rijden. B. weigerde.

Brandstichting
B. staat terecht op verdenking van moord in vereniging, het wegmaken van het lijk en de moordwapens en brandstichting. Dinsdagmiddag wordt de strafeis tegen B. bekend. Afgelopen week eiste het OM 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen S. Als de rechters een tbs niet mogelijk achten, wil het OM dat ze levenslang krijgt.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe