Volledig scherm
© [FOTOBRON]foto Ruben Schipper

Natuur vertroeteld door vrijwilligers in Ermelo

ERMELO - Ze waren debutant op de Natuurwerkdag en gelijk een schot in de roos. De werkgroep die het heidelandschap Speulderveld onder handen nam, was zelfs overboekt.

Tot groot genoegen van de Ermelose raadsleden Ronald van Veen en Bea van 't Hul, die het initiatief hebben genomen om voor het eerst Ermelo aan de agenda van de Natuurwerkdag toe te voegen. "Er zijn veel bouwplannen waar groen voor heeft moeten wijken. Dus wilden we wat terugdoen voor de natuur", legt Van Veen de motivatie uit.

Veel mensen waren het kennelijk met hem eens. Van Veen had plek voor 35 mensen, liet er 45 toe en moest toen zelfs nog 'nee' verkopen. De grote groep had de handen vol aan het opschonen van de heide en het verwijderen van vliegdennen en berkenopschot. Het raadslid is enthousiast: "Dit gaan we volgend jaar zeker weer een keer doen."

In Nijkerk werden zowel de kortsmossen gered op de IJsselmeerdijk en ging een groep naar het Vogeleiland in de Arkervaart. Normaal is dit niet geopend voor publiek, dus kregen de werklieden een unieke ervaring door hier de verbossing aan te pakken en het riet te maaien.

Vrijwilligers in Putten gingen aan de slag op het heideterrein van landgoed Gerven en Hell in Putten. De Leuvenumse bossen nabij Harderwijk verwelkomde rond de vijftig paar werkhanden. Deze werden ingezet om de opnieuw uitgegroeide boomstronken van Amerikaanse eiken te kortwieken.

Volledig scherm
De Speulderheide krijgt weer 'adem' na de opschoonactie tijdens de Natuurwerkdag. © [FOTOBRON]foto Ruben Schipper
  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe