Volledig scherm
© Stock.xchnge

Scholenstichting moet gescheiden vader alsnog informatie geven

DEN HAAG/ERMELO – De Veluwse Scholenstichting PROO moet een gescheiden vader uit Ermelo alsnog informatie geven over de redenen waarom hij zijn kinderen niet op de school mocht bezoeken.

Dat volgt uit een definitieve uitspraak van de Raad van State. De Raad meent dat de scholenstichting het verzoek tot informatieverstrekking ten onrechte heeft afgewezen.

Volgens PROO hoefde zij niet aan het informatieverzoek te voldoen, omdat ze geen bestuursorgaan was, zoals een gemeente. De Raad stelt evenwel in de uitspraak dat PROO wel degelijk een bestuursorgaan is en dat de door de Ermeloer gevraagde gegevens onder de Wet bescherming persoonsgegevens(Wbp) vallen. En die maakt onder voorwaarden verstrekking van eigen persoonsgegevens aan iemand mogelijk. De scholenstichting zal nu alsnog moeten bekijken, of en welke gegevens ze aan de man moet overhandigen. Dat zal niet makkelijk zijn, want de kinderen zijn al lang van school af.

De vader wil precies weten waarom hij niet welkom was op de school waar zijn kinderen zaten. Volgens de school had dat met zijn scheiding en de ontzetting uit de ouderlijke macht te maken. Daarna had de school afspraken met de moeder gemaakt. De school zal nu in de archieven moeten duiken om te kijken of er nog wat over die zaak valt op te diepen.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe