Volledig scherm
© Mactrunk/Thinkstock

VVD Ermelo wil experiment met 'Geluksbudget'

ERMELO - Tien Ermeloërs krijgen eenmalig 500 euro om iets te kopen dat ze al heel lang héél erg graag wilden hebben.

Dat is althans het voorstel van de VVD. Dit zogeheten 'Geluksbudget' is een steuntje in de rug voor kwetsbare dorpsgenoten. De VVD somt op:,,Voor eenzame ouderen, maar ook werklozen, chronisch zieken en gehandicapten, mensen die langdurig in de bijstand zitten, ex-psychiatrisch patiënten, ex-verslaafden, en dergelijk...''

In de raadsvergadering van 13 oktober dient VVD Ermelo een motie in die deze 'eenmalige, persoonlijke financiële injectie' mogelijk moet maken. De VVD spreekt over een proef, die later kan worden uitgebreid. Het douceurtje is bedoeld om 'sociaal geïsoleerde mensen' te helpen actief te worden en te blijven. ,,Het doel is om deze mensen blijvend gezonder én gelukkig te maken,'' aldus fractievoorzitter Désirée Meijsen.

Er zijn al zestien gemeenten die dit 'Geluksbudget' uitdelen, waaronder Almelo. ,,De een heeft een naaimachine en stof ter beschikking gekregen en naait nu kleren voor de kinderen in de buurt. Deze vrouw is weer sociaal actief en is gelukkig. De ander heeft met een verrekijker vogels kunnen spotten en een boekje uitgebracht,'' aldus Meijsen.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe