Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Weer drugswoning gesloten in Ermelo

ERMELO - De gemeente Ermelo heeft vanmiddag een woning aan de Kampvelderweg gesloten vanwege drugsmisdrijven voor een periode van 6 maanden. Dit is niet het eerste drugspand dat Ermelo sluit. In de afgelopen maanden gingen woningen aan de Wiekslag, Putterweg, Tijnlaan en Zwaluwstraat om dezelfde reden dicht.

Dat meldt de politie van Ermelo op Twitter.

De gemeente kan een drugspand sluiten op grond van de Wet Damocles, Bijzonder aan deze wet is dat er geen grote overlast hoeft te zijn voor de omgeving. Als er meer drugs aanwezig zijn dan de norm voor eigen gebruik, vormt dit al voldoende rechtvaardiging om een woning te sluiten. Zo'n sluiting geldt altijd voor een bepaalde periode.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe