Volledig scherm
© Sacha Wunderink

Acculader mogelijk oorzaak brand hotelschip Harderwijk

HARDERWIJK Een acculader heeft vermoedelijk de brand veroorzaakt die een deel van het hotelschip in de Lorentzhaven verwoest heeft. Dat vertelt booteigenaar Richard Hartman, nadat een expert van de verzekeringsmaatschappij onderzoek heeft gedaan.


Maandagavond rond negen uur brak de brand uit. „Gelukkig hebben het brandalarm en de waterdichte brandwerende schotten hun werk gedaan”, spreekt Hartman van een geluk bij een ongeluk. Aan boord van het schip bevonden zich zeventien Poolse seizoenarbeiders. Op de machinekamer na, is de rest van het 47 meter lange schip behouden gebleven.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe