Volledig scherm
Kan dat, leven zonder afval? Emily Jane Lowe vertelt er over in de bibliotheek van Harderwijk. © Bram Petraeus

Avond over minimalisme en leven zonder afval in Harderwijk

HARDERWIJK - In de bibliotheek van Harderwijk vindt donderdag 17 november een informatieavond plaats over consuminderen, minimalisme en leven zonder afval. Een van de sprekers is Emily Jane Lowe uit Baarn.

De gratis te bezoeken informatiebijeenkomst is georganiseerd door Gera van den Berg uit Hierden in samenwerking met de bibliotheek. Van den Berg houdt op Facebook de blog 'Op Orde' bij over minimalisme in een gezin. Ook schrijft zij een rubriek over dit onderwerp voor het Nederlands Dagblad. Zij houdt een lezing over hoe je een huishouden kunt ontdoen van overbodige spullen en wat dat oplevert in een gezin.

Tweede spreekster is Emily Jane Lowe uit Baarn. Zij is landelijk bekend door haar blog en boek Leven Zonder Afval. Lowe heeft een aantal jaren geleden het roer om gegooid en vertelt over haar aanpak.

Ook de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Putten vertellen aan het eind van de avond nog over het project VANG: Van Afval Naar Grondstof. Daarnaast is er een informatiemarkt over de genoemde onderwerpen.

Het programma in de bibliotheek aan de Academiestraat 5 begint om 19.30 uur.

Volledig scherm
Blogster Gera van den Berg geeft tips over hoe je een huishouden ontdoet van overbodige spullen. © Bram van de Biezen
Volledig scherm
Programma informatieavond. © Bibliotheek Noordwest-Veluwe
  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe