Volledig scherm
© ANP

Azc Harderwijk staat nog altijd leeg

HARDERWIJK - Harderwijk wacht nog altijd op de komst van de eerste asielzoekers.

De reden hierachter is dat de waterkwaliteit in het asielzoekerscentrum (azc) aan de Graaf Ottolaan nog niet de gewenste kwaliteit heeft. Zodra dat wél het geval is, zullen de eerste mensen instromen, aldus Jeannette Scholten van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (AZC).

Burgemeester Harm-Jan van Schaik ging er vorige week nog vanuit dat de eerste asielzoekers op maandag 3 oktober in Harderwijk zouden arriveren. Maar dat is dus niet gelukt. Het COA durft op dit moment geen exacte data te noemen. Scholten wil alleen kwijt dat het azc in Harderwijk 'op korte termijn' gereed is.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe