Volledig scherm
Het AZC in Harderwijk © Ruben Schipper

Azc Harderwijk wacht op uitkomsten watertest

HARDERWIJK - Er zijn nieuwe waterleidingen geplaatst onder het asielzoekerscentrum (azc) in Harderwijk. De afgelopen dagen zijn opnieuw meerdere monsters afgenomen. Als hieruit blijkt dat de waterkwaliteit in orde is, kunnen de eerste bewoners eindelijk worden verwelkomd.

Maar op dit moment weten we nog niet hoe de vlag erbij hangt, weet Jeanette Scholten van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Maar op zeer korte termijn moet hierover meer duidelijkheid ontstaan.

Vorige maand maakte het COA bekend dat de waterkwaliteit in het azc niet aan de wettelijke eisen voldoet. Dat was de reden dat de opening was uitgesteld. Ondanks dat de leidingen herhaaldelijk werden doorgespoeld, bleef de kwaliteit van het water ondermaats. Uiteindelijk is daarom besloten om de leidingen maar in z'n geheel te vervangen. Dat is inmiddels gebeurd. Het wachten is nu alleen nog op de uitkomsten van het wateronderzoek.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe