Volledig scherm
© GPD

Bende uit Heerde gepakt met 2000 kilo koper

HARDERWIJK - Een bende koperdieven uit Heerde is in de nacht van dinsdag op woensdag op heterdaad betrapt bij de diefstal van 2000 kilo koper bij een bedrijf in Harderwijk.

Naar aanleiding van een landelijk onderzoek naar koperdiefstal bij metaalbedrijven was de aandacht van de politie getrokken door een groep mannen die zich ophoudt in Heerde. Daarom werd in de nacht van dinsdag op woensdag een actie opgezet waarbij de mannen in de gaten werden gehouden. Agenten zagen hoe de mannen het terrein van een recyclingsbedrijf aan de Lorentzkade in Harderwijk opgingen. Na enkele uren kwam er een bestelauto en werd er een grote hoeveelheid koper ingeladen.

Agenten volgden de vrachtwagen. Latere werd de wagen tot stoppen gedwongen en werden in totaal zeven verdachten aangehouden. Het gaat om mannen tussen de 20 en 42 jaar oud. Er werd 2000 kilo koper aangetroffen. Alle verdachten worden nu gehoord over hun betrokkenheid.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe