Volledig scherm
Vanaf de muur bij het stadhuis heb je prima uitzicht.

Blauwbekken voor de Sint in Harderwijk

HARDERWIJK De intocht van Sinterklaas in Harderwijk is vanochtend zonder problemen verlopen. Protest rondom de kleur van de pieten bleef uit. Bezoekers hadden het vooral over de kou: het was blauwbekken dit jaar...

Rond 11.30 uur kwam de boot aan. Een bijzonder tochtje, want de haven is in de afgelopen maanden versmald. Na deze intocht wordt het stuk water voor langere tijd afgesloten om ruimte te maken voor de bouw van een brug. Sint was vandaag dus zo'n beetje de laatste passant in de haven van Harderwijk. Wel een zeer welkome, want de Havendam stond vol kinderen, ouders en grootouders. Gezien het protest rondom de kleur van de pieten, was ook in Harderwijk een vak gereserveerd voor eventuele demonstranten. Maar die lieten zich niet zien.

Na de intocht trok sint met zijn gevolg richting de Markt, waar hij werd toegezongen door vele honderden kinderen. Vandaag is er ook in het Hortuspark nog van alles te beleven; er zijn opblaaskussens en kinderen kunnen oudhollandse spelletjes doen.

Volledig scherm
Zou Sinterklaas je wel zien?
Volledig scherm
Kinderen krijgen vlaggetjes uitgedeeld. Sint is onderweg...
Volledig scherm
Iedereen krijgt een handje pepernoten; ook dit jaar weer veel pieten op de been in Harderwijk.
Volledig scherm
Nog gauw even een kiekje van sint voor op Facebook.
Volledig scherm
Duikpiet haalt bijzondere capriolen uit om de wachtenden te vermaken.
Volledig scherm
Sommige pieten hebben zich bijzonder uitgedost.
Volledig scherm
Samen met burgemeester Harm-Jan van Schaik gaat sint de menigte langs.
Volledig scherm
Wachten op Sinterklaas. Het is koud aan het water in Harderwijk. © foto’s Marco van den Berg
Volledig scherm
Samen met piet op de foto en daarna pepernoten snoepen.
  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe