Volledig scherm
Er wordt een brug van zand gecreëerd in de Vissershaven. © Ruben Schipper

Bouw bruggen Waterfront Harderwijk is begonnen

HARDERWIJK - Nu Sinterklaas en Zwarte Piet veilig zijn aangekomen in Harderwijk, kan de Vissershaven op slot worden gegooid. Tot 1 april is de haven afgesloten voor al het vaarverkeer.

Op dit moment wordt de Vissershaven gevuld met zand. Er wordt zo een tijdelijke dam gecreëerd, die de aannemer in staat stelt om de brug 'op het droge' te realiseren. De verwachting is dat de brug over de Vissershaven eind mei 2017 is afgerond. Maar het vaarverkeer hoeft daar dus niet op te wachten. Volgens de gemeente staat namelijk vast dat de Vissershaven vanaf 1 april weer toegankelijk is voor boten.

Tegelijkertijd wordt deze weken begonnen met de bouw van een brug tussen het oostelijk deel van de Strandboulevard en het toekomstige Dolfinariumeiland. Deze moet medio juli 2017 klaar zijn voor gebruik, zo meldt de gemeente. Beide bruggen worden beweegbaar, zodat alle soorten boten er in de toekomst onderdoor kunnen varen.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe