Volledig scherm
© News united

Brand in sauna Zwaluwhoeve in Hierden is meester

HIERDEN - Bij de Zwaluwhoeve in Hierden is vrijdagmiddag brand uitgebroken tussen het dak en de spouwmuur. Om half vier kon de brandweer sein meester geven.


Vanaf de straat was geen vuur te zien maar wel veel rook. Volgens de VNOG is de sauna ontruimd, maar er staan geen mensen op straat. Het is onduidelijk waar de saunagasten zijn gebleven...

Aanvankelijk ging het om een middelgrote brand die daarna is opgeschaald naar een grote brand (omdat het een uitslaande brand zou zijn). Een woordvoerster van de Zwaluwhoeve wil niets zeggen over de ontruiming.

Brandweer Hierden kreeg ondersteuning van de korpsen uit Nunspeet en Harderwijk. De Molenweg werd om 14.30 uur afgesloten om de brandweer ruim baan te geven. Ook het verkeer op de drukke Zuiderzeestraatweg ondervond hinder, omdat een aantal brandweerslangen over de weg werd gelegd, ter hoogte van de rotonde.

De brand is aan de achterkant van het complex, bij een laag gebouw. Bij de hoofdingang, voor aan de straatkant, staan medewerkers in veiligheidshesjes om bezoekers te informeren.

Volledig scherm
© Ruben Schipper
  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe