Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

COA: asielzoekers komen hoe dan ook naar Harderwijk

HARDERWIJK - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers laat er geen enkel misverstand over bestaan: "De vraag of instroom van asielzoekers gaat plaatsvinden in Harderwijk, staat niet ter discussie", aldus woordvoerder Jeanette Scholten.

De waterkwaliteit in het asielzoekerscentrum (azc) aan de Graaf Ottolaan voldoet nog altijd niet aan gestelde eisen, zo werd deze week bekend. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, zo verzekert het COA. "Zodra de kwaliteit van het drinkwater in orde is, arriveren de eerste bewoners van het azc."

Toch begrijpt het COA dat de omwonenden vragen hebben. Om die reden wordt komende maandag een speciale bijeenkomst gehouden voor alle betrokkenen bij het azc.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe