Volledig scherm
© Thinkstock

CU Harderwijk: Laat Gelderland geluidsscherm A28 betalen

HARDERWIJK - Omdat Rijkswaterstaat (RWS) pas na 2020 over het benodigde budget beschikt om de geluidsschermen langs de A28 bij Harderwijk te vervangen, moet de provincie Gelderland het geld voorschieten. Dat is althans de wens van de ChristenUnie Harderwijk. De partij denkt dat dit de enige manier is om de vervanging van de verouderde geluidsschermen naar voren te halen.

Hoewel RWS erkent dat de wijken die aan de snelweg grenzen te maken krijgen met flinke geluidsbelasting, kan de wegbeheerder naar eigen zeggen op z'n vroegst pas in 2020 maatregelen treffen. Dit tot grote ontsteltenis van de omwonenden, die zich hebben verenigd in Buurtcomité Geluidshinder A28.

Ook het gemeentebestuur heeft het onderwerp hoog op de agenda staan. Sinds juli worden er op enkele plekken langs de A28 bij Harderwijk geluidsmetingen verricht.
Omwonenden en de gemeente hopen dat als blijkt dat het lawaai structureel boven de geldende normen ligt, RWS bereid is om werkzaamheden naar voren te schuiven.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe