Volledig scherm
© ThinkStock

Dienstregeling bussen Harderwijk op de schop

HARDERWIJK - De Harderwijkse dienstregeling van vervoersbedrijf Syntus gaat op de schop. De wijzigingen zijn vanaf 11 december van kracht.

Stadsdienstlijnen 1 en 2 worden een uursdienst in plaats van een halfsuursdienst. Lijn 1 rijdt 'met de klok mee' en lijn 2 rijdt 'tegen de klok in'. Op deze manier sluiten de vertrektijden van de stadsbussen aan op de aankomst en het vertrek van de trein uit Amersfoort. Het blijkt namelijk dat de meeste buspassagiers naar Amersfoort reizen of er vandaan komen.

Daarnaast heeft Syntis besloten om de wijk Wittenhagen weer op te nemen in de route van de stadsdienstlijnen.

Vanwege een gebrek aan passagiers, komt lijn 3 naar Drielanden in z'n geheel te vervallen. Wie toch naar deze wijk moet, kan gebruik maken van lijn 103. Deze passeert Drielanden tijdens haar rondje.

Tot slot wordt op de route van bus 103 naar Nunspeet niet meer via de halte Centrum gereden, maar via de Verkeersweg en de Selhorstweg. Zo kan de treinaansluiting in Nunspeet gehaald kan worden.

  1. Harderwijkse stuntman gaat droom achterna in Hollywood
    Video

    Harderwijkse stuntman gaat droom achterna in Hollywood

    De Harderwijkse stuntman Sebastiaan van der Wal (28) vliegt op 4 april naar de Verenigde Staten om auditie te doen voor Universal Studios in Hollywood. Een grote droom die uitkomt voor de Harderwijker. Via Instragram werd hij benaderd door een medewerker van dit bedrijf die hem een flyer toestuurde van de audities. Van der Wal besloot om zich direct aan te melden. Wie weet zien we hem dus binnenkort terug in een echte Hollywood film.

Veluwe