Volledig scherm
De politie is op zoek naar de eigenaar van de in een kledingcontainer gedumpte herdershond. Foto: Politie

Dode herdershond gedumpt in kledingcontainer

HARDERWIJK - Een 'hartig woordje'. Dat wil de politie spreken met het baasje die zijn herdershond dumpte in een kledingcontainer. ,,Het is een bijzondere manier om van een dode hond van te komen", zegt een politiewoordvoerder stellig.

Voordat de politie met het baasje in gesprek kan, moet eerst bekend zijn wie de eigenaar van de hond is. En dat weet de politie nog niet. Daarom is een oproep verspreid: wie getuige was van de dumping of de hond herkent, moet de politie bellen.

De hond werd vorige week gevonden in Assen. Bij een bedrijf dat in het hele land kledingcontainers leegt, weet de woordvoerder. Vanuit de rittenregistratie heeft de politie kunnen achterhalen, dat het dier vermoedelijk uit het grensgebied van Overijssel met Drenthe komt.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe