Volledig scherm
Foto: ANP

Jongens vast voor overvallen

HIERDEN/HARDERWIJK - Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Ermelo en Harderwijk zijn opgepakt in verband met de overvalpogingen op ouderen in Harderwijk en Hierden.

De jongens zijn eind januari al opgepakt door de politie, meldde een woordvoerder donderdag.

De drie overvallen mislukten doordat de ouderen kordaat optraden, volgens de politie. Het gaat om een overval op een vrouw op zondag 16 september aan de Bredeweg in Hierden en om twee overvallen aan het Jannevroupad in Harderwijk, op zaterdagavond 9 juni en zaterdag 22 september. In alle gevallen werd gevraagd om geld en flink gedreigd, maar hielden de bewoners de mannen buiten de deur, waarna ze op de vlucht sloegen.

Het overvallenteam heeft de zaak sinds juni vorig jaar in onderzoek en kwam het duo uiteindelijk op het spoor. Zij zitten nog vast. De slachtoffers zijn hierover inmiddels geïnformeerd. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe