Volledig scherm
© Thinkstock

Kerstboom krijgt tweede kans in Harderwijks 'kerstbomenhotel'

HARDERWIJK - Met een beetje geluk kan een kerstboom met kluit na gebruik in de woonkamer gewoon weer de grond in. Dat is op allerlei plekken in Nederland al bewezen.

Ook in Harderwijk wordt een 'kerstbomenhotel' ingericht waar de boom kan worden teruggeplant. Dat kan bij de tuin van stichting Rietmeen. Volgend jaar kan de boom weer worden uitgegraven. Volgens kenners kan de boom wel vijf keer worden hergebruikt. Wel is het nodig dat de boom een goede, volle kluit heeft. Op de website van www.rietmeen.nl staan tips voor de beste verzorging (ook in huis).

Rietmeen
Wie de boom kwijt wil, kan 'm vanaf woensdag 4 januari om 14 uur komen brengen naar het terrein van stichting Rietmeen aan de Ouverturebaan 1-3 in Harderwijk. Het gaat om de voormalige gemeentewerf, vlakbij het tunneltje naar Drielanden. De boom achterlaten kost vijf euro. Eventueel kan de boom ook nog op vrijdag 6 en zaterdag 7 januari (12– 15 uur) worden gebracht en ingegraven.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe