Volledig scherm
De ingang van het St. Jansdal ziekenhuis © ANP

Kwartier geen stroom in ziekenhuis Harderwijk

HARDERWIJK - Een stroomstoring heeft zaterdag rond het middaguur het St Jansdal ziekenhuis een kwartier lang stilgelegd. De zorg voor de patiënten is niet in gevaar geweest.

Door de storing trad er een probleem op in het ICT-systeem van het ziekenhuis. 'Hierdoor raakte de bedrijfsvoering verstoord.' Zo meldt het ziekenhuis in een persbericht.

De patiënten liepen geen gevaar. Wel zijn enkele operaties verschoven naar zondag en is de Spoedeisende Hulp zaterdagmiddag gesloten. Ambulances zijn uitgeweken naar ziekenhuizen in de omgeving.

Om 19.30 uur was de situatie in het ziekenhuis onder controle en is de Spoedeisende Hulp weer geopend. Hoe de storing heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

  1. Van der Wal blijft lijsttrekker
VVD Harderwijk-Hierden

    Van der Wal blijft lijsttrekker VVD Har­der­wijk-Hier­den

    Wethouder Christianne van der Wal wordt opnieuw lijsttrekker voor de VVD Harderwijk-Hierden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat is woensdagavond besloten tijdens de ledenraadsvergadering.  Huidig raadslid Klaas uit de Bosch wordt lijstduwer. ,,De groei van zijn bedrijf F&F verpakkingen vraagt dat Klaas zich na de gemeenteraadsverkiezingen volledig op zijn bedrijf gaat richten,'' meldt de VVD in een persbericht. ,,Hij zal na maart 2018 dan ook niet meer terugkeren in de raad en blijft de VVD enthousiast ondersteunen.''

Veluwe