Bron: Politie Harderwijk
Volledig scherm
Bron: Politie Harderwijk

Man met 19 kilo hennep aangehouden langs de A28 bij Harderwijk

HARDERWIJK - Een 36-jarige man uit Kerkrade is donderdagmiddag aangehouden op een parkeerplaats langs de A28 bij Harderwijk, omdat hij 19 kilo hennep in zijn auto had liggen.

De politie deed een routine controle langs de A28. Toen de man staande werd gehouden gaf hij zelf aan dat hij drugs bij zich had. De hennep lag in sealbags in de bagageruimte van de auto.

De man is aangehouden en moest mee naar het politiebureau.

  1. Ondernemer dankbaar en opgelucht na heisa rondom gevonden hennepkwekerij Stadsdennen

    Ondernemer dankbaar en opgelucht na heisa rondom gevonden hennepkwekerij Stadsdennen

    ,,Ik moest mijn pand uit, miste anderhalve week omzet en moest klanten teleurstellen’’, vertelt Geerling den Ouden. Twee weken geleden werd er een wietplantage ontdekt onder het pand van café Capri in winkelcentrum Stadsdennen in Harderwijk. De fundering van de naastgelegen stoffenwinkel was zodanig aangetast dat eigenaar Den Ouden halsoverkop zijn pand moest verlaten. ,,In alle haast probeerde ik nog snel een bordje te schrijven om op de deur te plakken voor mijn klanten. Maar er werd al geschreeuwd dat ik mijn pand direct uit moest.’’ Vorige week vrijdag werd er schuimbeton gestort in de uitgegraven kruipruimte onder de panden. Sinds dinsdagmiddag is de stoffenwinkel weer open. ,,We zijn heel blij en dankbaar dat er niks ergs gebeurd is.’’

Veluwe