Volledig scherm
© ANP

Marianne Timmer opent kunstijsbaan Harderwijk

HARDERWIJK - De kunstijsbaan op de Markt in Harderwijk wordt dit jaar geopend door niemand minder dan voormalig Olympisch schaatskampioen en tevens inwoner van Hierden, Marianne Timmer. Dat doet zij op donderdag 24 november om 19 uur.

Timmer wordt hierbij vergezeld door een ijsprins- of prinses. Die wordt verkozen aan de hand van een kleurwedstrijd voor kinderen, die is uitgezet door stichting Harderwijk op IJs. De kleurplaat is te vinden op www.harderwijkopijs.nl.

Volgende week maandag wordt de binnenstad stapsgewijs omgetoverd tot Harderwijk Winterstad. "Vlaggen en banieren door de stad, etalages die worden klaar gestoomd voor de laatste maanden van het jaar, het oude stadhuis wordt versierd, de winterverlichting en de totems worden weer door de stad geplaatst. Kortom, we laten ons onderdompelen in winterse sferen", aldus Harderwijk op IJs.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe