Volledig scherm
© Thinkstock

Nuchtere autorit met presentje beloond in Harderwijk

HARDERWIJK - Het campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' is zaterdag aanwezig in Harderwijk om automobilisten uit te dagen niet onder invloed te rijden. Het campagneteam is van 21:30 tot 04:30 uur aanwezig in het centrum van Harderwijk.

Automobilisten die bij aankomst beloven dat zij geen alcohol gaan drinken of drugs gaan gebruiken, krijgen een polsbandje. Na afloop van het evenement worden deze automobilisten gevraagd of ze vrijwillig een alcohol- en drugstest willen laten afnemen. Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs of alcohol heeft gebruikt, ontvangen zij een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles.

De campagne heeft als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen -en de gevolgen daarvan- sterk te verminderen.

Veluwe