Volledig scherm
Een 84-jarige man werd bruut overvallen in zijn huis in Harderwijk. © AS Media

Nul tips na brute overval op Harderwijker (84)

HARDERWIJK - Ondanks herhaalde oproepen van de politie zijn er nog altijd geen tips binnengekomen naar aanleiding van de overval op een oudere Harderwijker (84). De overval vond plaats in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober. Politiewoordvoerster Nicôle van Voorst meldt:,,Er zijn geen tips binnengekomen over deze overval. We zijn nog druk bezig met het onderzoek, waaronder het sporenonderzoek.''

Of de man nog altijd in het ziekenhuis ligt, kan Van Voorst niet bevestigen 'in verband met de privacy'.

Overvallen
De oudere man werd die nacht in zijn huis overvallen door twee mannen en is meerdere keren geslagen. Hij is later die nacht naar het ziekenhuis gebracht. De inbrekers kwamen het huis binnen door een ruit in te slaan. De man werd daarvan wakker. Hij heeft niet goed op de tijd kunnen letten; de inbraak moet ergens tussen 03 en 04 uur hebben plaatsgevonden. De politie heeft een dag later bekend gemaakt dat bij de inbraak een geel geldkistje is meegenomen. De hoop is dat iemand dit (wellicht lege) kistje ergens heeft gevonden. Kort na de overval ging het gerucht rond dat de mannen via een deur in de geluidswal bij de A28 zijn gevlucht. De deur zou vaker worden gebruikt door criminelen. De politie wil daar echter niets over zeggen. Ook over het gebruik van een vluchtauto is niets bekend of niets bekend gemaakt.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe