Volledig scherm
© Ruben Schipper

Oplossing voor geluidsoverlast A28 bij Harderwijk mogelijk dichtbij

HARDERWIJK - Binnen enkele weken moet duidelijk worden hoeveel het kost om de geluidsschermen langs de A28 bij Harderwijk te vervangen. Wanneer dat eenmaal inzichtelijk is gemaakt, kan worden nagedacht over de financiering.

De gemeente Harderwijk hoopt dat de provincie Gelderland bereid is om een en ander voor te schieten. Maar of dat ook daadwerkelijk gebeurt, is de vraag.

Het college van B en W reageert daarmee op vragen van de lokale ChristenUnie. Omdat Rijkswaterstaat (RWS) pas na 2020 over het benodigde budget beschikt om de geluidsschermen langs de A28 te vervangen, moet volgens de partij worden bekeken of de provincie een bijdrage kan leveren. Het college heeft daarom recentelijk een balletje opgegooid in Arnhem, en gebleken is dat Gedeputeerde Staten bereid is om mee te denken. Daarmee is niet gezegd dat de provincie ook daadwerkelijk de portemonnee gaat trekken, maar het wordt in ieder geval niet op voorhand uitgesloten.

  1. Van der Wal blijft lijsttrekker
VVD Harderwijk-Hierden

    Van der Wal blijft lijsttrekker VVD Har­der­wijk-Hier­den

    Wethouder Christianne van der Wal wordt opnieuw lijsttrekker voor de VVD Harderwijk-Hierden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat is woensdagavond besloten tijdens de ledenraadsvergadering.  Huidig raadslid Klaas uit de Bosch wordt lijstduwer. ,,De groei van zijn bedrijf F&F verpakkingen vraagt dat Klaas zich na de gemeenteraadsverkiezingen volledig op zijn bedrijf gaat richten,'' meldt de VVD in een persbericht. ,,Hij zal na maart 2018 dan ook niet meer terugkeren in de raad en blijft de VVD enthousiast ondersteunen.''

Veluwe