Volledig scherm
© stock.xchng

Poll | Motoren geweerd van vernieuwde Harderwijkse boulevard

HARDERWIJK - Motoren zijn definitief niet welkom op de vernieuwde Harderwijkse boulevard, die begin 2019 gereed moet zijn. Wie het gebied in de toekomst met de motor wil bezoeken, zal zijn voertuig moeten stallen in de nog te bouwen parkeergarage op het Dolfinariumeiland.

In de zomer is het al decennia een vertrouwd gezicht: motorrijders brengen tijdens hun toertocht een bezoek aan de boulevard van Harderwijk. Ze stallen hun motorfiets op de parkeerplaatsen bij de rotonde, ter hoogte van het Strandeiland. Het gezelschap doet een drankje op één van de terrassen aan de boulevard en vervolgt daarna zijn weg.

Om die reden wil de gemeenteraad dat er op of bij de nieuwe boulevard ruimte wordt gemaakt voor minimaal tien parkeerplekken voor motoren. Afgelopen juli schaarde de meerderheid van de fracties zich achter een motie die dit mogelijk moest maken.

Parkeerplaats
De motorparkeerplaatsen gaan er echter niet komen, zo heeft het college van burgemeester en wethouders de raad deze week laten weten. Dat is namelijk in strijd met het voornemen om gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk te weren van de vernieuwde boulevard. In de zomer moeten voetgangers op hun gemak een wandeling kunnen maken in het gebied, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze van de sokken worden gereden door een auto of motor. Daarom moeten zowel automobilisten als motorrijders hun voertuigen stallen in de nieuwe parkeergarage.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe