Volledig scherm
Een hartslagmeter voor je tablet © Ruben Schipper

Smartphones en tablets te koop in hal Harderwijks ziekenhuis

HARDERWIJK - Het St Jansdal in Harderwijk is voorzover bekend het eerste ziekenhuis ter wereld waar smartphones en tablets te koop zijn.

Dat gebeurt sinds dinsdag vanuit de hal, bij een zogeheten E-bar.

Digitaal
Het ziekenhuis is een samenwerking aangegaan met het bedrijf Amac, de grootste leverancier van Apple-producten in Nederland. St Jansdal wil het meest digitale ziekenhuis van Nederland worden. Daarvoor is onlangs het elektronische patiëntendossier Epic in gebruik genomen, een computersysteem waarmee patiënten hun dossier digitaal kunnen inzien en afspraken kunnen maken of wijzigen bij de specialist.

Meters
Amac helpt patiënten ook bij het aanmaken van een account bij MijnStJansdal, dat toegang geeft tot het dossier. Volgens het ziekenhuis wordt de patiënt zo dichterbij de zorg betrokken en verlicht het ook de administratieve last. Amac verkoopt ook weegschalen en gezondheids-, bloeddruk- en glucosemeters. Gisteren werd de 'bar' geopend met aansluitend een symposium over E-health.

Overigens blijft het ziekenhuis vooralsnog ook op de oude manier afspraken inboeken:via de telefoon of aan de balie...

Volledig scherm
Iman Safaie van Amac meet de bloeddruk bij voorbijganger. © Ruben Schipper
  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe