Volledig scherm
Herten op de Hoge Veluwe. © Tamara Reijers

Staatssecretaris Van Dam komt natuur van de Veluwe ervaren

STAVERDEN - Staatssecretaris Martijn van Dam komt donderdag de Veluwse natuur zelf ervaren. Dat gebeurt omdat de Veluwe is genomineerd voor de publieksverkiezing 'Mooiste natuurgebied van Nederland'.

Van Dam maakt een toer langs alle genomineerde gebieden om de natuurgebieden te ervaren en kennis op te doen. Hij wordt ontvangen op landgoed Staverden. De gedachte daar achter is dat Staverden de Veluwe in het klein is, waar veel kenmerkende natuur te zien is. De staatssecretaris met de portefeuille economie wordt ontvangen door twee gedeputeerden van de provincie Gelderland: Jan Jacob van Dijk (natuur & landschap, recreatie & toerisme) en Bea Schouten (Gebiedsopgave Veluwe). Ze maken met Frank Kroezen (Het Gelders Landschap) en Bastiaan Overeem (Visit Veluwe) een natuurwandeling over het landgoed. Met de verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland' kan het publiek zich uitspreken over de natuur. De organisatie hoopt dat de verkiezing ook bijdraagt aan de natuurwaardering. Stemmen kan tot en met 31 oktober via: mooistenatuurgebied.nl.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe