Volledig scherm
Er zijn steigerpalen ontdekt voor de Vischpoort in Harderwijk. © Anneke Immink

Steigerpalen opgegraven bij Vischpoort Harderwijk

HARDERWIJK - Op zo'n vijfendertig meter afstand van de Vischpoort in Harderwijk zijn woensdagmiddag drie naast elkaar staande reusachtige steigerpalen van de Lage Brug met heel veel moeite uit de diepe werkput getrokken.

De aan de bovenkant afgerotte palen bleken lengtes te hebben van 3.60, 4.03 en 4.10 meter.

Telmerken
Afgelopen dinsdag, tijdens de eerste archeologische onderzoeksdag op het pleintje voor het poortgebouw, lukte het de graafmachinist nog niet om het steigermateriaal uit de grond te krijgen. Nu kostte het bij elkaar vele uren. De kortste paal bezit een aantal ingesneden telmerken om aan te geven waar hij precies geplaatst moest worden en een metalen punt.

Bootresten
Morgen en vrijdag zal direct voor de Vischpoort verder onderzoek plaatsvinden. Hier is de opgravingsruimte zeer beperkt gezien alle kabels en leidingen die daar liggen. Pas volgende week volgt de derde werksleuf onder de weg waar in ieder geval de bootresten van een punter liggen.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe