Struik-terrein in Harderwijk wordt tijdelijke woonwijk

HARDERWIJK - Op het terrein waar voorheen conservenfabriek Struik zat, aan de Weiburglaan in Harderwijk, moeten in de eerste helft van volgend jaar 50 tijdelijke huurwoningen worden gerealiseerd.

Dat is althans de wens van het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad moet zich nog wel uitspreken over het plan. Indien de woningen gretig aftrek vinden, wordt het aantal huizen binnen een jaar uitgebreid naar 100.

Het college wil de grond kopen en voor tien jaar verhuren aan woningcorporaties Omnia Wonen en UWOON. De tijdelijke woonwijk die deze verhuurders vervolgens gaan bouwen, moet onderdak bieden aan starters, asielzoekers met een verblijfsvergunning en Harderwijkers die door onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een echtscheiding, op straat zijn beland.

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe