Volledig scherm
© YouTube/RTV Raalte

Video | Harderwijk heeft eigen Dieuwertje voor Sinterklaasjournaal

HARDERWIJK/RAALTE/HASSELT – Dieuwertje Blok presenteert al jaren het landelijke Sinterklaasjournaal. In Harderwijk verzorgt Bart de presentatie van het lokale Sinterklaasjournaal. In aanloop naar de intochten van zaterdag hebben tientallen intochtcomités video’s gemaakt om de spanning voor het sinterklaasfeest aan te wakkeren.

In onder meer Raalte, Harderwijk en Hasselt worden video’s rond het Sinterklaasfeest gemaakt. In Hasselt is het kapsel van Sinterklaas naar de filistijnen, in Harderwijk wil Jesse weten hoe hij Piet kan worden en in Raalte gaat Tim stiekem mee naar het kasteel van Sinterklaas.

Nadat de boot zaterdag bij de intocht in Hasselt is aangekomen gaat Sinterklaas naar de plaatselijke sporthal, waar het verhaal in de video wordt afgesloten. ,,We willen hiermee kinderen in Hasselt bereiken. 6000 tot 8000 mensen kijken de filmpjes”, zegt de Hasseltse Sinterklaas Gert Evertze.

Lars Henning produceert in Raalte de video’s samen met de scouting. ,,We doen dit al vijf jaar in aanloop naar de intocht in Raalte. Ook de basisschoolklassen in Raalte van groep 1 tot en met 8 krijgen de film te zien”, zegt Lenning.

In alle video's is Zwarte Piet gewoon te zien. Henning over de Raalter video: ,,We hebben het filmpje al voor de zomer gemaakt, dus inhaken op het Sinterklaasjournaal kunnen wij niet.”

Aflevering vijf van het sinterklaasjournaal in Harderwijk:

Sinterklaas en de verjaardag van Tim in Raalte:

De zesde aflevering over de baard van Sinterklaas in Hasselt:

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe