Volledig scherm
Lange rijen bij de Duitse kassa. Wie zoet is krijgt lekkers. © Van Delft

Video | Van Delft brengt pepernoten op de Duitse markt

BERLIJN/HARDERWIJK - De Harderwijker pepernootproducent Van Delft gaat officieel de grens over, te beginnen in Berlijn.

Gisteren werd door producent Van Delft uit Harderwijk de pepernoot 'uitgestrooid' in de luxe winkelstraat Friedrichstraße in Berlijn.

'Die alteste, kleinste und süßeste kuchen der Welt'. Zo verkoopt Oscar de Lange, directeur van Van Delft, vol elan het 'oudste, kleinste en schattigste koekje van de wereld in Duitsland. "We zijn woensdag in konvooi naar Berlijn gereden. Met twee grote, zwarte SUV's en daartussen een grote, zwarte truck met daarop in grote letters 'Pepernoten'.

In onze luxe winkel, dik honderd vierkante meter groot, droegen tien prachtige promotiedames de dozen vol pepernoten naar de schappen. Het was schitterend en het is hier bommetje vol met mensen, die laaiend enthousiast zijn over de pepernoten." In Duitsland wordt alleen de gechocolateerde pepernoot verkocht. Een zakje is er even duur als in Nederland: 4 euro. De Lange: "We gaan het buitenland verder veroveren. Is het niet dit jaar, dan volgend jaar."

Volledig scherm
Vrachtwagen vol met pepernoten zoekt een plekje om te laden © Van Delft
Volledig scherm
De keuze is reuze. © Paul Rapp
  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe