Volledig scherm
Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. © St Jansdal

Wachtlijsten St Jansdal Harderwijk steeds langer, patiënt de dupe

HARDERWIJK - De invoering van een nieuw elektronisch patiëntendossier in ziekenhuis St Jansdal gaat niet zonder slag of stoot. De wachttijden lopen op omdat alle afdelingen op een nieuwe manier zijn gaan werken.

Daar was al rekening mee gehouden, maar het is ook merkbaar. Om die reden ook was vorige week maar de helft van het aantal afspraken bij de poli’s ingepland. Deze week ligt de bezetting op 75 procent, volgende week moet alles weer ‘normaal’ zijn. Tegelijkertijd gaan geluiden op dat het ziekenhuis dit jaar al te veel patiënten heeft behandeld.

Patiëntenraad
De Patiëntenraad heeft begrepen dat tegen sommige patiënten is gezegd dat ze zich in januari maar opnieuw moeten melden, omdat de zorgverzekeraars de behandeling voor dit jaar niet meer vergoeden. De Patiëntenraad heeft dit onderwerp inmiddels op de agenda gezet, zegt voorzitter Henk Leeuwis. ,,Wij zijn uiteraard bezorgd en zeer ontevreden over deze situatie, die door enkele verzekeraars veroorzaakt wordt. Dit komt ook al bij andere ziekenhuizen voor. In onze vergadering van donderdag gaan we ons beraden op actie.’’

  1. Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Kempo Kuntao buiten top drie in finale Holland’s Got Talent

    Tijdens de live uitgezonden finale van Holland’s Got Talent lieten de leden Yenny Luu, Michel Luu en Romy Snaauw de mystieke kant van hun sport Kempo Kuntao zien. Tussen de acrobaten, rockers, zangers en (ballet)dansers in de Media Arena vielen ze in elk geval op. De top drie wisten ze echter bij zowel de jury als het publiek niet te halen. De 2,5 miljoen kijkers kozen voor dansgroep The Fire uit Eindhoven als uiteindelijke winnaar, voor de rockgroep Black Swords en danser Daniël.

Veluwe