Volledig scherm
© Thinkstock

Hovenier wil boomkwekerij starten in Koekoekspolder IJsselmuiden

IJSSELMUIDEN - Hovenier Vahl mag een boomkwekerij beginnen in de Koekoekspolder in IJsselmuiden. Daaraan wil de gemeente Kampen meewerken.

Vahl heeft op dit moment een hoveniersbedrijf elders in het dorp. Maar hij wil zich meer toeleggen op de teelt van boomkwekerijproducten. Zijn oog valt op een kavel op de hoek van de Hartogsweg en de Parallelweg. Vahl wil hier ook een woning met schuur bouwen.

Het college van burgemeester en wethouders wil in principe meewerken. Eindelijk kan er weer grond in de Koekoek verkocht worden. Ook past een boomkwekerij in het gebied. Kanttekening is dat de kwekerij geen volwaardig bedrijf wordt. En volgens de gemeente hoort de hovenierstak eigenlijk niet in de Koekoek.

Ook is er een risico voor na een eventueel faillissement. Dan heeft Vahl mogelijk goedkoop een burgerwoning kunnen bouwen. Kampen vreest voor precedentwerking. Hiervoor is een clausule afgesproken.

Binnenkort bespreekt de gemeenteraad het voorstel.

  1. Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!
    video

    Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!

    De verkiezingscampagne is weer in alle hevigheid losgebarsten. Op 15 maart mogen we met z’n allen naar de stembus. Om te zorgen dat jij op hun partij stemt, promoten veel politici zichzelf via reclamespotjes. Stiekem zijn die meestal erg saai, maar af en toe zitten er pareltjes tussen! Neem bijvoorbeeld het spotje van de CDA dat op dit moment viral gaat. Wij selecteerden vijf van de opvallendste politieke spotjes van de afgelopen jaren: