Kampen heeft rustig vaarwater in zicht

KAMPEN - De gemeente Kampen heeft financieel gezien zicht op rustiger vaarwater. De economie trekt aan, de reserves vullen zich en voor komend jaar heeft wethouder Martin Ekker zelfs lastenverlichting in petto.

Maar of het rustiger vaarwater ook wordt bereikt, is nog maar de vraag. In de verte zijn dreigende luchten te zien. Zo wordt nog meer gekort op het Sociaal Domein en vormen de grondexploitaties van De Koekoek in IJsselmuiden en bypassdorp Reeve risico's. Dat blijkt uit de begroting voor 2017. Die werd dinsdag gepresenteerd.

Kampen heeft van de accountant al een waarschuwing gekregen dat het te optimistisch is over het tuinbouwgebied. En als Reeve niet wordt gebouwd, zal Kampen zo'n 30 miljoen moeten afschrijven. In januari wordt een besluit verwacht of er wel of niet wordt gebouwd.

Daarom blijft wethouder Ekker er op hameren om de algemene reserve te blijven aanvullen. Maar voordat mogelijk de storm losbarst, kunnen inwoners van Kampen volgend jaar eerst rekenen op zo'n 3 procent lastenverlichting.