Volledig scherm
© Creative Commons

Uitbreiding van industrieterrein IJsselmuiden stap dichterbij

IJSSELMUIDEN - Er is in IJsselmuiden behoefte aan extra bedrijventerrein voor lokale ondernemers. Dus is uitbreiding met 7 hectare van industrieterrein Spoorlanden noodzakelijk.

Met antwoorden van die strekking heeft het college van burgemeester en wethouders in Kampen 17 zienswijzen afgewezen. Die waren ingediend tegen de uitbreiding van het industrieterrein. Veel zienswijzen wezen de gemeente er op dat in Kampen nog veel bedrijfsgronden te koop staan. Uitbreiding in IJsselmuiden zou niet nodig zijn. Op enkele kleine punten is het bestemmingsplan aangepast.

Ook werden zienswijzen ingediend tegen de ligging van het nieuwe Spoorlanden. Dat is in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Volgens het gemeentebestuur zal het industrieterrein het kenmerkende landschap amper aantasten.

  1. Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!
    video

    Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!

    De verkiezingscampagne is weer in alle hevigheid losgebarsten. Op 15 maart mogen we met z’n allen naar de stembus. Om te zorgen dat jij op hun partij stemt, promoten veel politici zichzelf via reclamespotjes. Stiekem zijn die meestal erg saai, maar af en toe zitten er pareltjes tussen! Neem bijvoorbeeld het spotje van de CDA dat op dit moment viral gaat. Wij selecteerden vijf van de opvallendste politieke spotjes van de afgelopen jaren: