Het eerste water stroomt in het nieuwe zwembad van Kampen. In januari 2017 gaat zwembad de Steur open.
Volledig scherm
Het eerste water stroomt in het nieuwe zwembad van Kampen. In januari 2017 gaat zwembad de Steur open. © Jaap Selles

Video | Eerste water in nieuwe zwembad Kampen

KAMPEN - Nog 4 dagen. Dan is op zaterdag het eerste bassin van het nieuwe zwembad De Steur in Kampen gevuld met water. Dinsdagochtend vielen de eerste druppels in het doelgroepenbad.

In totaal duurt het 2 weken om het doelgroepen-, wedstrijd- en recreatiebad te vullen. Daarvoor wordt 2.800 kubieke meter gezuiverd leidingwater gebruikt.

Verwarmd
Zo geleidelijk als de baden worden gevuld, worden ze daarna ook verwarmd. Het verwarmen gebeurt met 1 graad per dag. De watertemperatuur wordt tussen de 28 en 31 graden Celsius.

De bouw loopt op schema. Medio december is de oplevering door Burgman Bouw. Kampenaren kunnen op 2 januari de eerste duik nemen. "In de villa onder de zwembaden", weet projectleider Johan Schuurman. "Dit ontwerp wordt niet vaak toegepast."

Nog 4 dagen. Dan is op zaterdag het eerste bassin van het nieuwe zwembad De Steur in Kampen gevuld met water. Dinsdagochtend vielen de eerste druppels in het doelgroepenbad. Lees het hele verhaal: http://www.destentor.nl/regio/kampen/eerste-water-in-nieuwe-zwembad-kampen-1.6542873