Volledig scherm
Olympisch zwemkampioene Petra van Staveren overhandigt de sleutel van het nieuwe zwembad De Steur in Kampen aan wethouder Geert Meijering. Foto: JaapSelles

Video | Nieuw zwembad Kampen trekt in eerste week 600 bezoekers per dag

Het nieuwe zwembad De Steur kreeg in de eerste anderhalve week na opening gemiddeld 600 zwemmers per dag over de vloer. Dat zei manager Danielle Koopman woensdagmiddag.

Al plaatste zij ook een nuance. "Daar zat ook de vakantieperiode in", verklaart Koopman, tijdens de officiele opening van het zwembad. Daarin was een rol weggelegd voor Petra van Staveren. De Kampense won in 1984 Olympisch zwemgoud. Zij overhandigde de sleutel aan wethouder Geert Meijering, nadat deze was opgedoken door duikteam De Oester.

De reacties op het nieuwe zwembad zijn overwegend positief. Enkele kleine punten worden in de komende weken aangepast. Zo wordt het baantjeszwemmen meer gespreid over het doelgroepen- en wedstrijdbad. Dit heeft te maken het verschil in temperatuur van het zwemwater in beide baden. Ook komt bij het recreatiebad een kleine glijbaan voor jonge kinderen.

Wethouder Geert Meijering kon zijn enthousiasme woensdagmiddag niet bedwingen. In pak ging hij van de grote glijbaan. Leerlingen van De Klimop hielpen hem daarbij.

Olympisch kampioen Petra van Staveren uit Kampen opent het nieuwe zwembad. Ze overhandigt de sleutel van het bad aan wethouder Geert Meijering. http://www.destentor.nl/1.6825240