archieffoto
Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

'Vlag kan uit', vindt Sportraad Kampen na stoppen bezuinigingen

KAMPEN - Sportraad Kampen is blij dat de gemeente Kampen wil stoppen met bezuinigigen op sport. "De rek is er uit", zegt voorzitter Tonny Zweers.

In de laatste 8 jaar hebben de sportverenigingen al 200.000 euro moeten bezuinigen. Na 2020 ligt er nog een bezuinigingsopdracht van 71.000 euro, maar die wil wethouder Geert Meijering niet uitvoeren. Clubs hebben al veel voor de kiezen gehad.

Dat klopt, weet Zweers. Volgens haar heeft dat gezorgd dat clubs veel meer met vrijwilligers werken en dat contributies hoger zijn geworden. Zweers stelt dat het voor clubs lastiger is om nog vaker een beroep te doen op vrijwilligers. Daarnaast hoopt zij dat het voor clubs niet meer nodig is om steeds weer de contributie te verhogen om wegvallende inkomsten te compenseren. Zweers: "Het Jeugdsportfonds bloeit en dat is een teken dat veel mensen aan de limiet zitten."

Volledig scherm
© Thinkstock
  1. Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!
    video

    Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!

    De verkiezingscampagne is weer in alle hevigheid losgebarsten. Op 15 maart mogen we met z’n allen naar de stembus. Om te zorgen dat jij op hun partij stemt, promoten veel politici zichzelf via reclamespotjes. Stiekem zijn die meestal erg saai, maar af en toe zitten er pareltjes tussen! Neem bijvoorbeeld het spotje van de CDA dat op dit moment viral gaat. Wij selecteerden vijf van de opvallendste politieke spotjes van de afgelopen jaren: