article
1.6132107
DEVENTER - Het Deventerse project ‘Bouw van Jou’ heeft woensdag 22 juni in Amsterdam de NRP Gulden Feniks 2016 prijs in ontvangst mogen nemen in de categorie ‘Renovatie’. NRP Gulden Feniks is een prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving.
Bouw van Jou wint NPR Gulden Feniks
DEVENTER - Het Deventerse project ‘Bouw van Jou’ heeft woensdag 22 juni in Amsterdam de NRP Gulden Feniks 2016 prijs in ontvangst mogen nemen in de categorie ‘Renovatie’. NRP Gulden Feniks is een prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving.
http://www.destentor.nl/kort/bouw-van-jou-wint-npr-gulden-feniks-1.6132107
2016-06-23T09:52:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6008867.1463051067!image/image-6008867.png
Deventer
Kort
Home / Kort / Bouw van Jou wint NPR Gulden Feniks

Bouw van Jou wint NPR Gulden Feniks

Reacties
Reageer

    DEVENTER - Het Deventerse project ‘Bouw van Jou’ heeft woensdag 22 juni in Amsterdam de NRP Gulden Feniks 2016 prijs in ontvangst mogen nemen in de categorie ‘Renovatie’. NRP Gulden Feniks is een prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving.

     

    Deelnemers aan het project Bouw van Jou kopen voor 97.500 euro k.k. een huis in het Landsherenkwartier in Keizerslanden. Bouw van Jou zorgt voor de vernieuwing van de buitenkant van de huizen. De kopers zelf maken naar eigen smaak en budget de binnenkant van het huis af. Zo wordt het kopen en renoveren van een huis ook voor mensen met een minder grote portemonnee bereikbaar. Met een klusbudget van bijvoorbeeld 10.000 euro kunnen mensen voor 425 euro netto per maand wonen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De laatste woningen worden dit jaar opgeleverd.

    Uit het juryrapport: “Volgens de jury vertegenwoordigt Bouw van Jou een van de grootste renovatieopgaves waar ons land voor staat: de onderkant van de kopersmarkt op weg helpen naar een eerste woning. De renovatie is volgens de jury even liefdevol als zorgvuldig en met oog voor detail uitgevoerd. Naast de verslechterde woningen werd ook de omgeving aangepakt, nu straalt alles een frisse eenvoud uit. Indrukwekkend. Hier metamorfoseerde een statusloos gebied tot een woonwijk waar je graag bent.”