Volledig scherm
Woningen in aanbouw. ANP

Zutphenseweg nodig voor plan Polsvoort Lochem

LOCHEM - De bezwaren tegen woningbouw op het Polsvoortterrein in Lochem kunnen alleen worden weggenomen als het verkeer via de Zutphenseweg in en uit de wijk wordt geleid.

Zowel omwonenden als de betrokken wethouder vinden dat de beste optie. De vraag is echter hoe realistisch dat is. Onderhandelingen tussen betrokken partijen liepen in het verleden op niets uit.

Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat er voor de beoogde verkeersafwikkeling van het nieuwe wijkje geen draagvlak is. Ontwikkelaar BPD heeft al langer plannen om op het stuk grond 32 woningen te bouwen. Omwonenden waren echter niet te spreken over de beoogde verkeersafwikkeling. Daarvoor was de Oude Enkweg-Hammarskjöldweg in beeld.

Nu ligt de vraag voor hoe het verder moet. Zowel omwonenden als wethouder Bert Groot Wesseldijk geven aan dat de meeste ideale optie zou zijn als ook het voorterrein er bij betrokken wordt. Dan kan verkeer via de Zutphenseweg worden geleid. Onderhandelingen tussen BPD en Hans Polsvoort liepen in het verleden echter op niets uit. BPD beraadt zich op de ontstane situatie.

Achterhoek