article
1.6421353
ZUTPHEN - Luisteren naar ruige (blues)rock met een bedreven barbier in je nek. En lekker lullen over ‘mannendingen’. Dat is het idee achter Headcase Barbers, dat op zaterdag 1 oktober een vestiging opent in Zutphen.
'Mannendingen' en gitaarmuziek bij nieuwe barbier Zutphen
ZUTPHEN - Luisteren naar ruige (blues)rock met een bedreven barbier in je nek. En lekker lullen over ‘mannendingen’. Dat is het idee achter Headcase Barbers, dat op zaterdag 1 oktober een vestiging opent in Zutphen.
http://www.destentor.nl/mannendingen-en-gitaarmuziek-bij-nieuwe-barbier-zutphen-1.6421353
2016-09-21T05:41:45+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6421355.1474436189!image/image-6421355.JPG
Zutphen,Huishouding en verzorging,Cultuur, kunst en recreatie,Sociaal en maatschappij,barbier,top
De Stentor (web)
Home / 'Mannendingen' en gitaarmuziek bij nieuwe barbier Zutphen

'Mannendingen' en gitaarmuziek bij nieuwe barbier Zutphen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Binnenkort gaat Headcase Barbers open in de Frankensteeg. V.l.n.r. Wouter Wortman, Jeroen Goudswaard en barbier Nick. „Bij ons krijgt de man niet het gevoel te gast te zijn bij een vrouwenkapper, zoals zo vaak gebeurt.” Foto: Zutphens Persbureau
  ZUTPHEN - Luisteren naar ruige (blues)rock met een bedreven barbier in je nek. En lekker lullen over ‘mannendingen’. Dat is het idee achter Headcase Barbers, dat op zaterdag 1 oktober een vestiging opent in Zutphen.

  Wouter Wortman en Jeroen Goudswaard zijn samen eigenaar van het (Engelse) Headcase-concept in Nederland. „De man heeft behoefte aan een plek voor zichzelf. Onze zaak wordt die pleisterplaats”, zegt Wortman.

  Stormlopen
  Ze dragen een imposante baard. Ze leggen de laatste hand aan de inrichting van hun barbershop met twee stoelen en een paar imposante spiegels. „Met de mogelijkheid voor een derde stoel, voor als het storm gaat lopen.”

  Een vrouwelijke derrière zal niet neerdalen in een van de stoelen: in Headcase Barbers zijn alleen mannen welkom. „Hier geen gespreksonderwerpen als de vakantie of de kinderen”, aldus Wortman. Goudswaard: „Bij ons krijgt de man niet het gevoel te gast te zijn bij een vrouwenkapper, zoals zo vaak gebeurt.”

  Engeland
  Nick de Jong wordt de vaste barbier/ gastheer in de Frankensteeg. De Amersfoorter deed ervaring op bij Headcase-vestigingen in Engeland en wordt indien nodig bijgestaan door een oproepkracht. Wortman: „Ik ben verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, inclusief begeleiding en training. En ik zal zelf ook af en toe schaar en scheermes ter hand nemen. Jeroen concentreert zich op de administratieve kant van onze zaak.

  De zaak is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Dagelijks van tien uur ‘s ochtends tot een uur of zeven ‘s avonds. Met uitzondering van de vrijdag: dan is Headcase Barbers langer geopend (tot een uur of negen), in verband met de koopavond.