Het gebouw van de Raad van State.
Volledig scherm
Het gebouw van de Raad van State. © Wikimedia Commons/Effeietsanders

Meppelaar eist beelden op van uit de hand gelopen politiezitting

DEN HAAG/MEPPEL - Meppelaar Henk Timmer eist voor de Raad van State beelden op die zijn gemaakt tijdens een uit de hand gelopen zitting van de politieklachtencommissie op het Stadhuis in Nijmegen op 24 januari 2012. Timmer zou toen door een aantal politieagenten hardhandig zijn aangepakt en aangehouden. Onder hen de omstreden rechercheur Jan Petter die in september dat jaar zichzelf en twee anderen van het leven zou gaan beroven in Kekerdom, zegt Timmer.

De beelden zijn gemaakt door Timmer zelf tijdens de zitting ondanks een verbod daarop van de klachtencommissie. Hij wil ook beelden die zijn opgenomen door camera’s in het stadhuis.

Strafdossier
Het Gelderse politiekorps wil de opnames niet openbaar maken omdat ze deel uitmaken van het strafdossier van Timmer. Het openbaar ministerie heeft zich echter op eigen verzoek niet-ontvankelijk laten verklaren waardoor van strafvervolging tegen de Meppelaar geen sprake meer is.

Timmer heeft het sinds 2008 aan de stok met de Gelderse politie na een volgens hem onterechte aanhouding op een parkeerterrein waarbij hij en zijn broer door de politie werden meegenomen. De Raad van State beslist binnen zes weken op zijn Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur).

  1. Toerisme Zuidwest Drenthe
gooit folders op een hoop

    Toerisme Zuidwest Drenthe gooit folders op een hoop

    De samenwerkende toeristische organisaties in Zuidwest Drenthe presenteren zich samen tijdens een foldermarkt in Ruinen. Alle ondernemers in de vrijetijdssector en organisatoren van evenementen uit de regio zijn gevraagd om folders en flyers aan elkaar beschikbaar te stellen om zo het nieuwe seizoen te starten met een compleet aanbod. De foldermarkt en tevens netwerkbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 maart bij Buitencentrum De Poort in Ruinen.

Kop van Overijssel