Biljet van 50 euro.
Volledig scherm
Biljet van 50 euro.

Apeldoornse mantelzorger krijgt 'gewoon' geld

APELDOORN - Mantelzorgers krijgen als blijk van waardering vijftig euro van de gemeente Apeldoorn. Vorig jaar was het een cadeaubon ter waarde van hetzelfde bedrag, maar de gemeente vindt het beter 'gewoon' geld te geven.

Mantelzorgers kunnen hun blijk van waardering van vijftig euro voortaan zelf aanvragen bij stichting De Kap. Vorig jaar moest de persoon die de zorg kreeg dat doen.

Vorig jaar zijn ongeveer 4.500 bonnen uitgedeeld, terwijl er naar alle waarschijnlijkheid veel meer mantelzorgers in Apeldoorn zijn. Als weer dat aantal wordt gehaald, wordt er voor 225.000 euro uitgedeeld. Dan houdt Apeldoorn geld over, want voor dit 'compliment' staat 414.000 euro klaar.

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.