Frank Maatman. Foto Frans Paalman
Volledig scherm
Frank Maatman. Foto Frans Paalman

Blinde Zwollenaar Frank Maatman morgen in stadion, mét commentator

ZWOLLE - De blinde Zwollenaar Frank Maatman zit zondagmiddag tijdens de wedstrijd PEC-PSV in het IJsseldeltastadion. En er komt een commentator die voor hem een compleet verslag van de wedstrijd verzorgt.

Een en ander is het gevolg van een Twitterbericht, waarin Maatman vorige week pleitte voor een blindentribune bij PEC. Verschillende andere voetbalclubs hebben al voorzieningen voor mensen die blind of slechtziend zijn. Zij kunnen via een koptelefoon een live-verslag volgen.

Positief
PEC Zwolle liet na de oproep van Maatman en een artikel daarover in deze krant al weten positief tegenover het idee te staan. Als gevolg daarvan is de Zwollenaar uitgenodigd om morgen de wedstrijd tegen PSV bij te wonen. Het is voor hem de eerste keer dit seizoen dat hij in het stadion zit; normaliter volgt hij de wedstrijden thuis.

Speciaal
Speciaal voor Maatman wordt de commentator die bij NEC en PSV het verslag voor blinden verzorgt, ingevlogen. "Hartstikke leuk voor mij en voor PEC meteen een goede test. In juni praten we naar aanleiding daarvan dan verder." Hoe het precies in z'n werk gaat weet Maatman nog niet. "Ik denk niet dat hij naast me komt zitten in het stadion. Ik vermoed dat hij op een andere plek zit en dat ik hem via een verbinding kan beluisteren. Ik merk het wel. Ik vind het in elk geval heel mooi dat dit zo positief opgepakt is."

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.