Leden van Sub70 overhandigen de fiets aan een vertegenwoordiger van het KWF.
Volledig scherm
Leden van Sub70 overhandigen de fiets aan een vertegenwoordiger van het KWF.

Duikers Sub70 in actie voor KWF

APELDOORN Een halve steiger, zeven autobanden, twee fietsen, drie fietswielen, verkeersborden en afzettingspalen. Het lag allemaal op de bodem van het Apeldoorns Kanaal.

In totaal 32 leden van onderwatersportvereniging Sub70 kwamen zaterdag samen met mensen van de gemeente en de organisatie Apeldoorn Rein in actie voor de zwemmers die op zondag 18 september het kanaal in gaan voor het goede doel. Onder de titel 'Swim to fight Cancer' wordt dan geld ingezameld voor de kankerbestrijding.

Om te zorgen dat de zwemmers het traject ongeschonden kunnen afleggen, werd het kanaal op het traject tussen de Welgelegen- en de Deventerbrug flink onder handen genomen. De gemeente had bij de Havenweg een container geplaatst waar de duikers de rommel kwijt konden en voert dat morgen af

Het was zaterdag niet de enige bijdrage van de onderwatersportclub aan het KWF kankerfonds. Sub70 deed onlangs mee aan ' Fiets em erin' in Apeldoorn en won daarmee de originaliteitsprijs: een fiets die beschikbaar was gesteld door Harleman Tweewielers. Deze fiets werd zaterdag overhandigd aan een vertegenwoordiger van het KWF, om te verloten op 18 september tijdens Swim to fight Cancer.

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.